Tõestatud: e-posti sõltuvus tekitab stressi

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uus uuring näitas, et pidev e-posti kontrollimine põhjustab stressi ning kui teha seda harvemini, aitaks see stressitaset alandada.

Uuring hõlmas 124 täiskasvanut, kelle hulgas oli nii tudengeid, finantsanalüütikuid, meedikuid kui ka teisi. Vaatlusalused jaotati kahte rühma. Esimese nädala jooksul kontrollis üks grupp oma e-posti vaid kolm korda päevas, samas kui teine grupp tegi seda nii tihti, kui nad soovisid. Teisel nädalal tehti vastupidi, kirjutab Web MD.

«Meie tulemused näitasid, et inimesed olid vähem stressis, kui nad oma e-posti harvemini kontrollisid,» ütles uuringu autor, Kanada Briti Columbia ülikooli psühholoogiadoktorant Kostadin Kushlev.

Teadlased leidsid ka seda, et enamiku uuringus osalejate jaoks osutus e-postiharjumuste muutmine keeruliseks.

«Enamik meie uuringus osalejatest leidis, et nende jaoks oli raske kontrollida e-posti vaid mõnel korral päevas,» ütles Kushlev. Ta lisas, et kuigi e-posti pideva kontrollimise kiusatusele on raske vastu panna, aitaks see just stressi vähendada.

Uuring avaldati ajakirjas Computers in Human Behavior.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles