Lihtne nipp, kuidas toit lihased kasvama paneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Et toit oleks meie kehale kasulikuma mõjuga, tuleks toidukogused päevaste toidukordade vahel enam-vähem võrdselt ära jagada.

Selleks, et lihaskasvu suurendamiseks vajaliku proteiini efektiivsust kasvatada, ei ole tingimata tarvilik päevaseid valgukoguseid suurendada.

Meesteajakirja Men’s Health toitumisnõustaja Mike Rousselli soovitusel saab üsna lihtsa nipiga oma seniste päevaste tarbitavate valgukoguste efektiivsust tõsta kuni 25 protsenti.

«Lihaskasvu efekti suurendamiseks ei pea sa tingimata oma päevast valgukogust kasvatama. Palju efektiivsem on valgukogused võrdsemalt päeva peale ära hajutada,» soovitab Roussell.

Kui üsna tüüpiline on, et inimesed söövad väga suure õhtusöögi, milles sisaldub palju valke, siis kaks teist toidukorda jäävad õhtuse varju.

«Kui valgukogused jagada võrdselt hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi vahel, saavutate valgusünteesis kuni 25-protsendilise kasuefekti,» viitab Roussell hilistele uuringutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles