Verekeskus kutsub jõulu-eelsel laupäeval verd loovutama

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veredoonor.
Veredoonor. Foto: Lauri Kulpsoo

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus ootab doonoreid homme, 20. detsembril verd loovutama aadressil Ädala 2 või DoonoriFoorumis Narva mnt 5 neljandal korrusel, mõlemas paigas kell 10-15.

«Oleme pühade-eelsel laupäeval avatud olnud juba mitmel aastal ja tänuväärselt paljud doonorid kasutavad seda võimalust teha jõulueelne heategu. Ka nende pikkade pühade ajal vajatakse haiglates doonoriverd,» sõnas verekeskuse juhataja Riin Kullaste.

«Toreda üllatusena elavad laupäeval doonoritele kaasa jõuluvana ja päkapikud, õhus hõljub piparkoogi- ja kuuselõhn,» lisas Kullaste.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kilogrammi kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Vereloovutuseks tasub varuda vähemalt tund aega.

Enne jõule saab Tallinnas verd loovutada veel 22. detsembril Foorumis kell 11-19 ja verekeskuses kell 8-16 ning 23. detsembril Foorumis kell 9-14 ja verekeskuses kell 8-16.

Vereloovutuskohad on suletud 24.-26. detsembril, 31. detsembril ja 1. jaanuaril. Muudel päevadel kehtivad tavapärased lahtiolekuajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles