Gripp murrab enam ühest soost inimesi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena tasub jääda koju ja end ravida.
Haigena tasub jääda koju ja end ravida. Foto: Panther Media/Scanpix

Värskest uuringust selgus, et mehed kipuvad haigestuma grippi sagedamini kui naised.

Stanfordi ülikooli uurijad avastasid gripivaktsiin töötab tõhusamalt naistel kui meestel, kirjutab newyork.cbslocal.com. Samuti kannatasid grippi nakatunud naised selle all vähem kui mehed.

Hiirtega tehtud uuringu järgi on selle põhjus naissuguhormoon östrogeen. «Emased hiired, kes tootsid östrogeeni, tootsid ka ensüümi, mis aitas neile võidelda infektsiooni vastu,» ütles doktor Deutsch.

«Östrogeen, mis on omane just naiste endokriinsüsteemile, võib mängida rolli ka toitmises. Lisaks endale peavad naised hoolitsema ka oma perekonna eest,» rääkis Deutsch. Ta lisas, et poolnaljaga võib öelda, et mehed kipuvad haigena rohkem vinguma ja virisema kui naised.

Arstid ei soovita meestel võtta östrogeeniga toidulisandeid. Immuunsüsteemi turgutamiseks on teisigi võimalusi, näiteks piisavalt magamine ning C-vitamiini võtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles