Pühade ajal saab abi valveapteegist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinlased saavad pühade ajal abi näiteks Tõnismäe valveapteegist.
Tallinlased saavad pühade ajal abi näiteks Tõnismäe valveapteegist. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Sarnaselt perearstidele puhkavad pühade ajal ka apteekrid – enamus apteeke on kas suletud või avatud lühendatud aegadel, tavapäraselt on lahti üksnes valveapteegid.

«Kui pühade ajal on mõned meie apteegid avatud tavapärasest veidi lühemat aega, siis valveapteegid jätkavad ikka töötamist ööpäevaringselt,» räägib Südameapteegi turundus-ja kommunikatsioonijuht Tuuli Kruusimägi.

«Perearstikeskusedki on pühadel suletud, mistõttu valveapteekide ööpäevaringne olemasolu muutub veelgi tähtsamaks,» lisas ta. Mure korral soovitab ta kasutada perearsti nõuandetelefoni 1220 või pöörduda lähimasse lahtiolevasse apteeki.

Kruusimägi sõnul näitab varasem praktika, et aasta viimasel päeval on külastuste arv püsinud enamasti samal tasemel võrreldes tavapäevade näitajatega. Seevastu on 1. jaanuaril külastajate arv olnud tuntavalt kõrgem kui muudel päevadel.

Kui Südameapteegi Tallinnas asuvad valveapteegid on pühade ajal avatud ööpäev läbi, siis näiteks Ülikooli Apteegid üle Eesti on valdavas osas suletud nii 25. detsembril kui 1. jaanuaril, väiksemates kohtades ka 24. ja 26. detsembril. Lühendatud lahtiolekuaeg on 23. detsembril ja 31. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles