Mullu tahtis välisriiki minna varasemast vähem meedikuid

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Välismaale tööle siirdumiseks terviseametist tõendi võtnud tervishoiutöötajate arv on aastatega vähenenud – mullu võttis tõendi 189 meedikut, samas kui aasta varem oli vastav arv 303 ja varasematel aastatel veelgi rohkem.

2014. aastal võttis terviseametist tõendi 65 arsti, kõige rohkem oli nende seas üldarste (27), anestesiolooge (7) ja perearste (6). Tõendi võtnud hambaarste oli 26, ämmaemandaid 8 ja õdesid 90, kirjutab Meditsiiniuudised.

Aasta varem oli tõendi võtnud arste 118, hambaarste 29, ämmaemandaid 6 ja õdesid 150.

Selleks, et siirduda teise riigi tööturule, peab tervishoiutöötaja või proviisor taotlema terviseametilt tõendit tema koolituse ja töökogemuse vastavuse kohta Euroopa parlamendi ja nõukogu direktiivis sätestatule, samuti hinnangut oma reputatsioonile.

Reaalselt läheb teise riiki tööle umbes 55-60 protsenti tõendi võtnud tervishoiutöötajatest. Statistika sisaldab ka korduvalt väljastatud tõendeid, välja arvatud samal aastal korduvaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles