Rain Sepping: tervisekeskused on koostööprojekt

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstid võtavad vastu ka Valga haiglas.
Perearstid võtavad vastu ka Valga haiglas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalministeeriumi projektijuhi Rain Seppingu sõnul pannakse kavandatavate tervisekeskuste puhul kokku nii palju teenuseid, et neid ei ole võimalik eraldi osutada ei perearsti osaühingul ega ühelgi haiglal. 

Sepping rääkis konverentsil Meditsiin 2015, et miinimumnõe tervisekeskustele on kolm perearsti, koduõde, ämmaemand ja füsioterapeut, kirjutab Meditsiiniuudised.

«Kokku on loetletud 11 nimetust teenuseid, mida võiks tulevases tervisekeskuses  osutada, sealhulgas ambulatoorne eriarstiabi teenus. Seetõttu on tervisekeskuste näol tegemist koostööprojektiga, sest kui paneme niivõrd erinevad teenused kokku, siis ei ole võimalik seda osutada ei perearsti osaühingul ega ühelgi haiglal,» lisas ta.

Sepping märkis, et tervisekeskuste ehitusbuumi 2015. aastal veel ei tule, sest nii taotlusvoor kui projektide hindamine võtavad pikalt aega. Esimesed lepingud võiks olla tema sõnul sõlmitud 2016.- 2017. aastal.

«Loodame, et kogu protsessi tulemusena me saame esmatasandi tervishoiuteenuse maal säilitada. Investeerime tervisekeskustesse, et perearst ja tema meeskond saaksid osutada laiemat teenust. Praegu meil on õnnelik võimalus saada rahalist toetust Euroopast, kasutame seda võimalust targalt,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles