Aknearmidele leiti uus ravi

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) kiitis heaks uue aknearmide ravi – tegemist on süstitava geeliga, mis täidab ja pinguldab nahka nii, et aknearm muutub pea nähtamatuks. 

FDA heakskiiduni viinud uuring hõlmas 87 patsienti, kellest 64 protsenti tunnistas kuue kuu möödudes pärast ravi Bellafilliga, et nende nahk nägi oluliselt parem välja. 46st platseeboga ravitud patsiendist ütles sama 33 protsenti, kirjutab Web MD.

Kuus kuud pärast ravi Bellafilliga ütles 84 protsenti katsealustest, et on väga rahul, rahul või mõnevõrra rahul, platseeboga ravitutest vastas nii 52 protsenti. 

Kui patsientide seisundit paluti hinnata arstidel, kes ei teadnud, kes olid saanud Bellafilli süste ja kes platseebot, siis hindasid arstid 84 protsendi Bellafilli saanud patsientide seisundit paranenuks või oluliselt paranenuks. Võrdluseks öeldi sama 54 protsendi platseebo-patsientide kohta. 

Üks Bellafilli süst läheb patsiendile maksma 1000 dollarit ehk 844 eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles