Levinud käitumisviis viitab psühhopaatiale

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enda pildistamine viitab edevusele.
Enda pildistamine viitab edevusele. Foto: Panther Media

Värske uuringu järgi esineb endast ise tehtud pilte ehk selfie’'sid sotsiaalmeediasse postitavatel meestel teistest sagedamini märke psühhopaatiast, isiksusehäiretest ja antisotsiaalsest käitumisest.

Uuringus küsitleti 800 meest vanuses 18 kuni 40 aastat, kirjutab TIME. Väljaandes Personality and Individual Differences avaldatud uuring kinnitas arusaama, et sotsiaalmeedias selfie'sid jagavad mehed kalduvad suurema tõenäosusega nartsissismi ehk haiglase eneseimetluse poole. Eneseimetlust peeti omaseks ka neile meestele, kes töötlesid ise endast tehtud pilte enne sotsiaalmeediasse panemist.

«Ei ole üllatus, et mehed kes postitavad palju selfie'sid ja kulutavad aega nende töötlemisele on eneseimetlejad, kuid esimest korda on see teaduslikult tõestatud,» rääkis uuringu autor ja Ohio State University professor Jesse Fox. Tema sõnul on huvitav, et endast tehtud pilte postitavatel meestel esineb sagedamini ka isiksusehäireid, psühhopaatiat ning eneseimetlust.

Foxi sõnul ei tule need omadused inimesele kahjuks, kui neid ei ole üleliia. Samuti selgust uuringust, et endast isekuvasid postitavad mehed võivad tunduda teistele atraktiivsemad kui need inimesed, kes seda ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles