Muutuvad ilmaolud tõid EMOle palju tööd

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO).
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO). Foto: Peeter Langovits / Postimees

Viimase nädala jooksul pöördus Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda  kokku 1538 patsienti, kellest pea viiendik vajas edasist haiglaravi. 

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja dr Kristiina Põllu sõnul oli eelmine nädal äärmiselt töine, pöördumisi oli 44 võrra rohkem kui nädal varem, vahendab meditsiiniuudiste portaal med24.ee.

Väga palju patsiente toodi Põllu sõnul kiirabiga, nende osakaal oli pea kolmandik EMO eelmise nädala töömahust. Enim patsiente tõi kiirabi reedel, siis oli abivajajaid koguni 81.

Intensiivravi vajas 44 patsienti. 

Erinevate traumadega pöördus EMOsse nädala jooksul kokku 366 abivajajat. Tavapärasest keskmisest oli traumadega pöördujaid rohkem reedel, pühapäeval ning esmaspäeval. Põllu lisas tervis.postimees.ee’le, et palju pöördujaid oli seoses libedaga kukkumistega, seda nii nn isepöördujate kui ka kiirabiga toodute hulgas. 

Lisaks oli tema sõnul palju abivajajaid seoses erinevate südameprobleemide ja  kopsupõletikega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles