Ida-Tallinna keskhaiglas ravijärjekorrad tänavu ei lühene

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna Keskhaigla
Ida-Tallinna Keskhaigla Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) jõudis suurest kahjumist kasumisse, kuid haigla finantsjuhi Kersti Reinsalu sõnul on ravijärjekorrad endiselt pikad ja ka sel aastal ei ole lühenemist märgata.

Reinsalu tõdes, et kui 2014. aasta oli ITKle edukas, siis see aasta kujuneb keerulisemaks, kuna haigekassa lepingumahud ei suurene ja vähene juurdetulev raha läheb meditsiinitöötajate palgakokkuleppe täitmiseks, vahendab meditsiiniuudiste portaal med24.ee.

«Peab tõdema, et ravijärjekorrad on endiselt pikad ja ka sel aastal ei ole lühenemist märgata,» märkis ta. «Omalt poolt teeme aga kõik, et parandada koostööd perearstidega, et tagada kiiremat ravi vajavatele patsientidele parem pääs eriarstile.»

Möödunud, 2014. aastal paranesid ITK majandustulemused võrreldes eelneva aastaga ning aasta sai lõpetatud positiivse tulemiga.

«On hea tõdeda, et 2014. aasta oli haiglale edukas –  aasta lõpetati ligi 1,8-miljonilise positiivse tulemiga,» sõnas Reinsalu. «Haigla kogukäive oli 2014. aastal 82,8 miljonit eurot, mille raames saime aasta jooksul korrigeerida kliinilistes üksustes töötavate inimeste töötasusid, teha investeeringuid ravitingimuste parandamiseks ning seadmete uuendamiseks. Haigla hea tulemus on märk sellest, et parema planeerimise ja kokkulepete järgimisega on võimalik ühiselt panustades jõuda eesmärgini,» rääkis Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles