Rimis käik lõppes mürgistusega

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi.
Rimi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esmaspäeval lekkis Rocca al Mare Rimis külmaainet, mille tõttu töötajad ja kliendid evakueeriti, üks naine pöördus mürgistusega haiglasse.

Kaupluses käisid parajasti uuendustööd, mille käigus asendati vanad külmikud uutega. «Tööde käigus tekkis olukord, kus sulgurkraan vedas alt ning õhku paiskus külmaainet,» selgitas Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

Ta kinnitas, et tegemist on inimese tervisele ohutu ainega. Ehkki see surub hingamiseks vajaliku õhu madalale ja võib tekitada ebamugavustunnet, ei olevat see tema sõnul vastavalt tooteinfole siiski ohtlik.

Sellegipoolest pöördus üks klientidest hiljem Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini osakonda (EMO). «Tal tekkisid hingamisraskused ja kõri läks paiste. Oleme temaga olnud kirjavahetuses ja helistanud,» ütles Bats ning lisas: «Igal juhul väga ebameeldiv ning oleme ise ka mures, et selline asi juhtus.»

Klient soovib kaupluselt selgitust ja ilmselt ka mingisugust kompensatsiooni.

«Me ei suutnud seda tõesti ette näha,» märkis Bats, et selline juhtum on neile suureks õppetunniks. «Plaanime kindlasti tööde teostajaga suhelda ja välja selgitada, kuidas selline asi juhtuda sai,» lisas ta.

PERHi pressiesindaja Inga Lill ei osanud juhtunut kommenteerida, kuna üleeile oli EMOsse pöördujaid äärmiselt palju ning selleks peaksid nad kõikide pöördunute andmed eraldi läbi vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles