Perearstid kogunevad arsti ja patsiendi suhteid arutama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstid kogunevad Tartusse aastakonverentsile.
Perearstid kogunevad Tartusse aastakonverentsile. Foto: SCANPIX

Täna algab Tartus Eesti Perearstide Seltsi aastakonverents, mille üks põhiteemasid on arsti ja patsiendi suhe, mõlema poole kohustused ning vastutus.

«Patsiendid on muutunud aastatega teadlikumaks ning iseseisvamaks, mistõttu on ainuõige, et nad kaasatakse raviotsuste tegemisse. Oma tervise hoidmise eest peaks vastutus olema igaühel, ka patsiendil,» ütles perearstide seltsi juhatuse esimees ja Tartu Ülikooli peremeditsiini professor Ruth Kalda.

Lisaks arutavad perearstid selle üle, milline on nende roll meditsiinimaailmas, kus räägitakse pidevalt uutest tehnoloogilistest arengutest, uutest ravimeetoditest ja tõhusamatest ravimitest.

Samuti ei saa perearstid mööda sellest, et meditsiiniga käib kokku aja, finantside ning tööjõupuudus. Küsimus on, kuidas meditsiinis valitseva ressursipuuduse taustal arstiabi kvaliteeti säilitada.

Konverents ja arutelud kestavad 4. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles