Perearst: tervislik eluviis aitab gripiga paremini toime tulla

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Linnamõisa Perearstikeskuse perearst Katrin Martinson ütles, et kuigi gripp on raske haigus, millel on mitmeid tüvesid, aitab tervislik eluviis gripiga paremini toime tulla.

Martinson rääkis «Terevisioonis», et gripp algab tavaliselt kiire palavikutõusuga ja tugeva valuga kogu kehas, lisaks valutavad lihased, luud, pea ning esineb rinnakutagust valusat köha, vahendab ERRi teadusportaal.

Martinson märkis, et erinevalt teistest ülemiste hingamisteede nakkushaigustest on gripil kõrge suremus ning seetõttu on soovitatav vaktsineerimine, samuti on gripi puhul olemas spetsiifilised ravimid.

Küsimusele, mida lisaks vaktsineerimisele saab inimene veel ise gripi vältimiseks ära teha, vastas Martinson, et tuleks haigetest inimestest eemale hoida ja hoolikalt käsi pesta, samuti tuleb kasuks tervislik tervislik eluviis - värskes õhus viibimine ja tervislik toitumine.

«Nii püsib keha võitlusvõimelisena ja saab kergemini hakkama ka viirusinfektsiooniga,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles