Sünnipäraselt mees sünnitas kaksikud

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksikud. Foto on illustratiivne.
Kaksikud. Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media

28-aastane Hayley Haynes sünnitas tänu hormonaalravile kaksikud Avery ja Darcey.

Haynes sai 19-aastaselt teada, et ta sündis suguelunditeta, kirjutas mirror.co.uk. Selleks vanuseks ei olnud tal alanud menstruatsiooni ega näha polnud ka teisi puberteedile viitavaid märke.  

See oli talle suur löök, sest naine oli lapsena alati unistanud emaks saamisest. Hoolimata sellest, et ta nägi välja nagu naine, ei olnud tal aga emakat, munasarju ega munajuhasid.

Aga nüüd, üheksa aastat hiljem, ei suuda ta oma õnne uskuda. Tänu IVF viljatusravi meetodile ja munarakudoonorile suutis ta sünnitada kaksikud.  

Tema abikaasa Sam, kes on samuti 28-aastane, naudib lapsevanemaks saamist, kuigi see on olnud üks pikk ja raske teekond.

Pärast mitu kuud kestnud haiglaskäike ja vereproovide võtmist ütlesid spetsialistid, et Haynes on sünnipäraselt mees, sest ta sündis nii X kui ka Y kromosoomidega. Tal ei olnud suguelundeid AIS-sündroomi (Androgen Insensitivity Syndrome) tõttu.

Sam oli sel ajal Haynese sõber. Talle kurtis naine, et ükski mees ei soovi endale paljunemisvõimetut naist. Sam ütles, et see ei ole nii. Sel ajal ei osanud ta aga arvatagi, et just temast saab Haynese mees.

Vaata pere pilte siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles