Äge nakkushaigus levib Berliinis

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Berliini on tabanud leetrite puhang, mida oleks saanud ära hoida juhul, kui inimesed end selle haiguse vastu korralikumalt vaktsineeriks.

Alates eelmise aasta oktoobrist on ainuüksi Saksamaa pealinnas Berliinis leetritesse nakatunud 375 inimest, kellest 254 haigestusid jaanuarikuu jooksul, kirjutab The Local.

Suur enamus haigestunud patsientidest ei olnud ennast kunagi leetrite vastu vaktsineerunud. Kuigi enamasti põetakse leetreid lapsepõlves, siis Berliinis on pooled patsientidest täiskasvanud inimised.

Leetrite puhul on tegemist ühe nakkuvama haigusega, millel ei ole ravi ja millesse sureb kaks inimest tuhandest haigestunust. Saksa ametnikke paneb muretsema vähene leetrite vastu vaktsineerimine ning praegust puhangut peetakse suureks tagasilöögiks.

Haiguspuhangu põhjuseks peetakse Bosnia ja Hertsegovinast ning Serbiast pärit põgenikke, sest enam kui pooled leetreid põdevatest inimestest on pärist just sellest kogukonnast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles