Ida-Tallinna keskhaigla avab Tõnismäel uue viljatusravikeskuse

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITK viljatusravikeskus
ITK viljatusravikeskus Foto: ITK

Täna avatakse alates 1996. aasta sügisest tegutsenud Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) viljatusravikeskus uutes nüüdisaegsetes  ruumides Tõnismäe polikliiniku pinnal, aadressil Hariduse 6.

ITK viljatusravikeskuse näol on tegu Eesti suurima viljatuse diagnostika ja raviga tegeleva asutusega. Uued ruumid, tänapäevastatud labor ning paremad tingimused võimaldavad aidata senisest enamaid. 

Uuringute põhjal puudutab lastetuse probleem 15 – 20 protsenti elanikkonnast. Seega puutub antud probleemiga kokku iga viies-kuues perekond. Nende andmete põhjal võib Eestis olla umbes 15 000 – 20 000 peret, kellel pole võimalik loomulikul teel last saada.

«Meie tegevuse alguspäevadest alates on viljatusravikeskuse protseduuride arv suurenenud enam kui kakskümmend korda. Koos viljatuse ravi arenguga maailmas tõuseb ka meie keskuse ravi tulemuslikkuse näitaja,» rääkis keskuse juhata dr Tiina Loog.

Möödunud aastal tehti keskuses 780 kehavälise viljastamise protseduuri. Rasedusega lõpeb neist 35-38 protsenti.

«Samuti aitab uus keskus käivitada munarakudoonorluse programmi, siin on tagatud tingimused teatud krooniliste haigustega patsientide raviks. Ootame seadust surrogaatemaduseks – on naisi, kes seda väga vajavad,» lisas Loog.

Tänapäeval on Eestis tehtava kunstliku viljastamise tulemused võrreldavad teiste Euroopa riikidega. ITK keskuse abiga on sündinud ligi 1800 last ja neist esimesed on nüüdseks jõudmas juba täiskasvanuikka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles