Inimesed ei vaata, mida nad suhu pistavad

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nartsiss on mürgine.
Nartsiss on mürgine. Foto: Aldo Luud

Supermarketitel palutakse hoida nartsissid puu- ja juurviljadest eemal, püüdes takistada kliente eksikombel mürgiseid taimi söömast. 

Public Healt England (PHE) on öelnud, et ostjad ajavad nartsissid segamini sibulate ja populaarsete Hiina juurvilja vartega, kirjutas Guardian.

Seetõttu on saadetud poodidele kirjad, kus palutakse sel kevadhooajal hoiduda nartsisside paigutamisest puu- ja juurviljade juurde.

Nartsissi söönud inimene võib hakata oksendama, ta võib kannatada kõhulahtisuse ning suu ja kõri ärrituse käes. Haigustunnused esinevad neli kuni 24 tundi, ütles British Columbia Drug and Poison Information Centre.

Kirjas «Steps to avoid daffodil poisonings this spring» ütles PHE juhataja Paul Cosford, et igal kevadel tuleb toidupoodidesse müügile suur hulk lilli ning kahjuks kipub mõni ostja ajama sassi nartsisside lehed sibula või populaarse Hiina juurviljaga.

«Olete tõenäoliselt teadlikud, et nartsissid on söömisel mürgised ning selle tulemusel võib tekkida mürgitus, seega palume paigutada nartsissid puu- ja juurviljadest eraldi,» seisis kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles