Eesti mehed on kimpus suurenenud rindadega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asümmeetriline günekomastia (vasakul) ning pilt pärast liigse rinnanäärme kirurgilist eemaldamist ja rasvaimu taljelt (paremal). Mehe rindade suurenemist võib põhjustada eluviisist tingitud hormonaalne häire, aga ka tõsine haigus, näiteks munandivähk.
Asümmeetriline günekomastia (vasakul) ning pilt pärast liigse rinnanäärme kirurgilist eemaldamist ja rasvaimu taljelt (paremal). Mehe rindade suurenemist võib põhjustada eluviisist tingitud hormonaalne häire, aga ka tõsine haigus, näiteks munandivähk. Foto: Wikipedia

Mehi, kelle probleem on suurenenud rinnad ehk günekomastia, tuleb arsti vastuvõtule aina sagedamini. Teinekord võib ainus lahendus olla noa alla minek.

«Günekomastia selgelt kasvavat trendi nägime eelmisel kümnendil. Kui 1990. aastatel tulid selle murega vastuvõtule  peamiselt meie põhjanaabrid, siis kümnend hiljem oli probleem juba ka meil kohal,» ütles Tartu Ülikooli kliinikumi meestekliiniku juht, androloog Margus Punab.

Põhjuste suhtes üleilmset konsensust Punabi sõnul ei ole, kuid suure tõenäosusega on asi toitumises ja eluviisis, mis muudavad järjest enam meeste suguhormoonide tasakaalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles