Kuidas pakasega oma nahka hoida?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuiv õhk ja madalad temperatuurid võivad mõjuda nahale halvasti.

Dermatoloog Anne Chapas rääkis, et talvel muutub nahk kuivemaks ning seetõttu hakkab nahka rohkem punetama ja sügelema ning võib isegi veritseda.

Chapas soovitab niisutada nahka vähemalt kaks korda päevas, ütleb Fox Newsi video. Kreemi valides tuleks järk-järgult üle minna nn kergematelt kreemidelt rasvasematele kreemidele ja õlidele. Dermatoloogi sõnul aitavad need nahka siluda ning vältida niiskuse kaotamist.

Videos saab sõna ka Erika Katz, kes teeb endale ise tooteid näo niisutamiseks. Tema sõnul on selle seas parim võimalus kreem ise näiteks köögikappides leiduvast kokku segada. Katz on kasutanud näiteks kiivit, mille väikseid tumedaid seemneid ta kiidab. Tema niisutaja jaoks läheb vaja ka mett. Katz avaldab videos ka täpse retsepti ning valmistamisõpetuse. Samuti näeb sealt, kuidas valmistada ise huulevõiet näiteks vaseliinist, suhkrust ja kaneelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles