Eraarstid jäid kohtuvaidluses haigekassale alla

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikohus ei võtnud menetlusse AS-i Hanvar kaebust Tallinna ringkonnakohtu otsuse peale, mis jättis erakliiniku rahastamisvaidluses haigekassaga kaotajaks.

Hanvar taotles kohtu kaudu haigekassa juhatuse otsuse tühistamist, kirjutab Saarte Hääl.

Haigekassa sõlmis selle otsusel alusel rahastamislepingu ainult SA-ga Kuressaare Haigla. Hanvar soovis selle lepingu tühistamist ja ka seda, et kohus kohustaks haigekassat ka Hanvariga lepingut sõlmima.

Hanvari arvates on ravi rahastamise lepingute sõlmimisel üks olulisemaid kaalutlusi raviteenuse piirkondlik kättesaadavus. Seetõttu on haigekassa vastuväited, mille kohaselt on tulenevalt üldkirurgia päevaravi suuremast nõudlusest Saaremaal põhjendatud üldkirurgia päevaravi patsientide suunamine Tallinna ja Tartu haiglate päevaravisse, Hanvari hinnangul arusaamatud.

Haigekassa omakorda lähtus oma otsustes ravikindlustuse põhimõtetest, kuidas tagada parim võimalik ravi ja selle kättesaadavus, kasutades seejuures ravikindlustusraha efektiivselt ja otstarbekalt.

«Kuna Tartu ja Harju maakonnas jääb päevaravi üldkirurgia nõudlus alla Eesti keskmise (vastavalt 75 ja 76 protsenti) ning Saaremaal on üldkirurgia päevaravi nõudlus teiste spetsiifiliste erialade kirurgide puudumise tõttu üle Eesti keskmise, on patsientide suunamine Tartu ja Tallinna haiglatesse põhjendatud, tagamaks patsientidele parim võimalik ravi,» kinnitas haigekassa.

Nii Tallinna halduskohus kui ka ringkonnakohus jätsid Hanvari kaebuse rahuldamata.

Hanvarilt mõisteti välja kohtukulude tasumine Kuressaare haigla eest, kes oli kohtuvaidlusse kaasatud kolmanda osapoolena. Haigekassa tasus oma kohtukulud ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles