Uuring: hambaarstid ei täida koolitusnõuet

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terviseameti eelmise aasta lõpus tehtud sihtuuringust selgus, et aastas 60-tunnise erialase täiendkoolituse läbimise nõue on hambaarstide seas vähe täidetud ning sageli isegi ei teata, et selline nõue kehtib.

Terviseamet tegi 2014. aasta oktoobrist detsembrini hambaraviteenuse osutajate seas sihtuuringu, mille peamiseks eesmärgiks oli selgitada välja, kas hambaravikabinettides kasutusel olevad meditsiiniseadmed vastavad nõuetele ning kas hambaravikabinettides on täidetud hügieeni ja nakkustõrje nõuded. Lisaks uuriti ka, kas ja kui palju peavad hambaarstid kui tervishoiutöötajad kinni nõudest täiendada oma erialaseid teadmisi mahuga vähemalt 60 tundi aastas, kirjutab Meditsiiniuudised.

Sihtuuringu tulemused näitavad, et arenguruumi on nii hügieeni ja nakkustõrje kui ka meditsiininõuete täitmisel. Suurimaks üllatuseks oli uuringu korraldajate jaoks nõude läbida aastas 60-tunnise mahuga erialaseid koolitusi vähene täitmine ning üleüldse teadlikkuse vähesus sellise nõude olemasolust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles