Heategijad kinkisid Pelgulinna sünnitusmajale kaks hubast perepalatit

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud perepalat Pelgulinna sünnitusmajas.
Renoveeritud perepalat Pelgulinna sünnitusmajas. Foto: Maksim Toome

Kolmapäeval, 18. veebruaril antakse Pelgulinna sünnitusmajale üle kaks peretuba, mille renoveerimiseks koguti heategijate abiga 25 000 eurot.

Colonna Kinnisvara ja Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi seekordne heategevusaktsioon oli suunatud kahe sünnitusjärgse peretoa värskenduskuurile.

«Kuna üheks meie tegevusvaldkonnaks on kodude loomine, otsustasime anda oma panuse, et elu algus oleks kodune ka sünnitusmajas,» kommenteeris kampaaniat Colonna Kinnisvara juhatuse liige Roberto de Silvestri.

Sisearhitekt Kard Männili sõnul oli sihiks luua keskkond, kus oleks hea olla nii uuel ilmakodanikul kui tema vanematel. «Rahuliku värvivaliku ja liigendatud planeeringuga soovisin kujundada helge ruumi, kus kõik tunnevad end teretulnuna,» ütles Männil.

«Nii sai lagedast palatist mõnus peatuspaik, mille sisustus on igati haiglanõuetele vastav: ruum peab olema kergesti puhastatav ning materjalid vastupidavad ja hügieenilised,» lisas ta.

Toa juurde kuulub modernne WC ja vannituba, kööginurk söögilaua ja külmikuga ning kõik vajalik beebi eest hoolitsemiseks.

Äsja sünnitanud emade seisundit ja soove arvestades on uutes peretubades kõrgemad voodid ning kiiktoolid, kus on mugav last imetada ja kiigutada.

Toa pehmet värvigammat järgivad voodipesu, rätikud ja hommikumantlid. Kuna neil päevadel veedetakse põhiline aeg just voodis, on seal mugavuse lisamiseks kahe asemel neli patja.

«Meeleolu aitavad luua nii dimmeriga suunatavad valgustid, puitdetailid, lõbusad nagid kui ka raamitud imetillukesed riided seintel,» lisas sisearhitekt.

Renoveeritud perepalatid asuvad 5. korrusel ja on kasutamiseks Pelgulinna sünnitusmaja tavahinnakirja alusel.

Peretubade renoveerimiseks kulus 25 000 eurot, mis koguti Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi telefoniannetuste ning Colonna Kinnisvara OÜ, Hansapost OÜ ja Cofi ASi toetusel. Lisaks andsid oma panuse Bauschmidt, Arhdisain, Blue Star, Duravit, H&M Home ja Dermoshop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles