Oslo koolilastel keelatakse lõunaks jogurtit kaasa võtta

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jogurt.
Jogurt. Foto: SCANPIX

Oslo linnaosa koolilastel keelatakse lõunatoiduks kaasa võtta jogurtit, kalapulki, kananagitsaid ja hotdog'e, et vähendada magusate ja rasvaste toitude tarbimist.

Barneslotteti laste päevahoiu töötaja Trine Spjeldnæs ütles, et nende töötajad hakkavad nüüdsest peale laste kaasavõetud toitu enne söömist kontrollima, et noppida sealt välja lubamatud komponendid, kirjutab The Local.

«Lasteaia töötajatest saavad nüüd mingis mõttes lõunaks kaasa pakitud toidu inspekteerijad ning ma ei usu, et keegi selle üle väga õnnelik on,» kurtis ta. «Kuidas me oskame öelda, kas kaasa pakitud muffin on valmistatud kliidest ja kaerahelvestest või valgest jahust ja suhkrust?»

Linnaosa on ringlusesse lasknud ka brošüüri, mis toob välja värskelt kehtima hakkavad suunised. Selles soovitatakse vanematel eelistada täisteratooteid ja suppe ning vältima keelatud toite nagu kakaod ja hamburgereid.

Elisabet Eggan, kes uue toitumiskorralduse projekti juhib, toonitab, et lapsi ei jäeta toidust ilma. «Kui kaasapakitud lõunas sisaldub mõni meie soovitustele mittevastav osa, võtame vanematega sel teemal ühendust,» märkis ta.

Rindal Holt, kelle lapsed käivad samas piirkonnas koolis, leiab, et uus korraldus on «kummaline».

«Mul on hea meel, et tervisega seotu on võetud päevakorda. See on väga oluline,» ütles ta. «Kuid ma leian, et see on kummaline, et ma ei saa ise otsustada, mida minu tütar süüa võiks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles