Viis võimalust, kuidas talvisest kaalutõusust pääseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsat saab köögiviljade abil tervislikumaks muuta.
Pitsat saab köögiviljade abil tervislikumaks muuta. Foto: Panther Media

Väljaanne Fox News jagab soovitusi, kuidas pääseda talvel lisanduvatest kilodest, et rannahooajal mitte kibedasti kahetseda.

Ära jäta hommikusööki vahele

Hommikusööki ei tasu vahele jätta, sest nälja tõttu sööd hiljem liiga palju. Uuringud on näidanud, et toidukordi, eriti hommikusööki, vahele jätvad inimesed söövad suurema tõenäosusega rasva- ja kaloririkkaid toite.

Hommikusöögiks tasub süüa toiduaineid, mis sisaldavad nii kiudaineid kui ka valku. Hea valik oleks ka Kreeka jogurt koos täisterast hommikusöögihelvestega. Samuti võib süüa munavalget koos köögiviljadega.

Maga piisavalt

USA riikliku uneuuringute sihtasutus soovitab 18 kuni 64 aastastel magada öösel seitse kuni üheksa tundi. Piisava pikkusega uni aitab kaalu kontrolli all hoida, sest see mõjutab nii täiskõhutunnet kui ka ainevahetust.

Muuda comfort food tervislikuks

Vahet pole, kas sinu nägemus comfort foodist ehk nn lohutussöögist on midagi krõbedat, magusat või soolast, tasub proovida muuta see tervislikumaks. Näiteks võib suure šokolaadi asemel põske pista tumedas šokolaadis mandleid. Pitsasõbrad võivad kasutada lisanditena juurvilju ning madala rasvasisaldusega juustu.

Joo rohelist teed

Rohelisel teel on rohkem eesmärke kui vaid joojat rahustada. Tassitäis rohelist teed aitab alandada kolesterooli taset ning parandada verevarustust. Samuti elavdab roheline tee ainevahetust ning tee sobib hästi asendama ka isusid, mis võivad panna maiustuste järele haarama.

Püüa talvist päikest

Päikesevalgus suurendab kehas serotoniini koguseid ning see aine aitab isusid kontrolli all hoida. Päikest võib püüda näiteks jalutuskäigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles