Haiglate liit jätaks tervisekeskustest osa kohustuslikke teenuseid välja

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praeguste plaanide kohaselt ehk määruse eelnõu tööversiooni järgi peab esmatasandi tervisekeskuses lisaks üldarstiabiteenusele pakkuma ka koduõendus-, ämmaemandus- ja füsioteraapiateenust, kuid haiglate liit leiab, et viimased kolm ei peaks olema alati kohustuslikud.

«Teeme ettepaneku lisada eelnõusse säte, mille kohaselt ei peaks taotleja osutama planeeritud tervisekeskuses esmatasandi tervishoiu kohustusliku põhiteenustena koduõendusteenust või ämmaemandateenust või füsioteraapiateenust, kui tervisekeskuse teeninduspiirkonnas osutab sellist teenust vajalikul määral mõni teine teenuseosutaja,» vahendab meditsiiniuudiste portaal Med24.ee haiglate liidu juhatuse esimehe Urmas Sule sotsiaalministeeriumile saadetud ettepanekut. 

Ta lisas, et vastava kohustusliku põhiteenuse osutamiseks teeninduspiirkonna elanikele võiks taotleja sõlmida samas teeninduspiirkonnas tegutseva teenuseosutajaga vastava eellepingu, mis lisataks siis taotlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles