Tablett võiks asendada dieeti ja trenni

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Ameerika teadlased on teinud avastuse, mis võib tulevikus võimaldada luua tabletti, mis asendaks dieedi ja trenni kasuliku toime.

On teada, et kõva trenni ja vähese söömise tulemusel võib inimese immuunsüsteem hakata tööle veidi teisiti, nii et mõnda tüüpi põletikulisi reaktsioone ei teki enam nii kergesti, kirjutab ERRi teadusportaal.

On teada, et kui inimene vähem sööb, siis jääb kehas vähemaks tavapärast energiaallikat glükoosi ja organism hakkab energiat ammutama teistest ainetest, mida nimetatakse ketoonideks.

Vishwa Deep Dixit Yale'i ülikoolist ja ta kolleegid otsustasid nüüd välja selgitada, kas ketoonid võivad kuidagi olla seotud immuunsüsteemi muutustega. Nad töötlesid inimese immuunsüsteemi rakke mitmesuguste ketoonidega kuni selgus, et ühe konkreetse ketooni toimel, mille nimi on BHB, läkski immuunrakkudel põletikuga seonduv seisund üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles