Tegelik tõde suusaõnnetuste kohta

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti suusatajate uuringust selgus, et tervelt 52 protsenti välismaal suusareisidel juhtunud õnnetustest on aset leidnud mitte sportides, vaid hoopis pidutsedes.

Uuring hõlmas 1000 Briti suusatajat, kellest 15,3 protsenti on end suusareisidel vigastanud. Neist omakorda 52 protsenti tunnistas, et see on juhtunud after-ski pidutsemise käigus, kirjutab The Telegraph.

Kõige sagedamini leidsid vigastused aset tänaval libisedes või restoranis või baaris ninali lennates. Õnnetusi juhtus ka suusamajakestes või lumeparkides siis, kui parajasti ei suusatatud.  

Üks viiest tunnistas, et oli end vigastanud mäetõstukis – veel enne, kui oleks mäe peale suusatama pääsenud.

Neist, kelle vigastused leidsid aset suusatamise ajal, ütles 27 protsenti, et see juhtus liiga suure kiiruse tõttu ja 37 protsenti, et see oli kellegi teise süü või keegi oli neile suusatamise ajal sisse sõitnud.

17 protsenti süüdistas maastikuolusid ning 24 protsenti tunnistas, et süüdi oli kogemuste puudus.

Uuringust selgus samuti, et üks neljast vigastatust – olgu siis suusatades või after-ski’l – pidi viibima haiglas ja üks viiest pidi oma puhkusereisi pooleli jätma ja koju lendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles