Gripi tõttu on haiglaravi vajanud üle 200 inimese

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

E-Tervise SA esialgsetel andmetel vajas eelmise nädalal haiglaravi 40 gripiviirusega patsienti ning hooaja algusest on täpsustatud andmetel hospitaliseeritud 219 inimest. 

Neist ligi 40 protsenti olid vanemaealised (65+), lapsi vanuserühmas 0-4 oli hospitaliseeritute hulgas 28 protsenti, tööealiste vanuserühmas moodustas gripi tõttu haiglaravi vajanute osakaal 16 protsenti, teatas terviseamet. 

Kahe haigla – Lääne-Tallinna Keskhaigla ja Põhja- Eesti regionaalhaigla andmetel on alates jaanuari lõpust vajanud gripi tõttu intensiivravi viis riskirühmadesse kuulunud inimest vanuses alates 65. eluaastast. Andmed nende vaktsineerimise kohta kas puudusid või on kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Gripi ja gripilaadsete nakkuste sihipärase uuringu (sentinel-seire) kaudu registreeritud andmete põhjal langes gripitaoliste haigestumiste arv eelmisel nädalal 12 protsendi võrra. Laboratoorse kinnituse said 129 gripiviirust, neist 106 olid A- ja 23 B- gripiviirused.

Sentinelsüsteemi kaudu saabunud andmete põhjal võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust Eestis keskmiseks ja geograafilist levikut laialdaseks.

Kõrgema intensiivsusega haigestumiste periood kestab reeglina 5-7 nädalat, millest esimesel 2-3 nädalal haigestunute hulk kasvab kiiresti, sellele järgneb haigestumuse stabiliseerumise aeg (2-3 nädalat), mille järel hakkab haigestunute arv langema. Eesti on jõudnud haigestumuse stabiliseerumise faasi.

Kokku pöördus möödunud nädalal (16.-22. veebruaril) arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 6513 haigestunut, neist 49 protsenti olid lapsed. Haigestunute arv kasvas kaks protsenti, grippi haigestunute arv suurenes 5 protsenti.

Üldiselt on ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumine hakanud stabiliseeruma, kuid püsib veel suhteliselt kõrgel tasemel.  

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli möödunud nädalal 495,0. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Ida-Virumaal, Narvas, Lääne-Virumaal ja Tartumaal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles