Meedikute töö- ja puhkeaja küsimus on jõudnud kohtusse

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veebruari keskel PERHis toimunud poliitikute debatil tõi arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa välja, et praegu on pooleli üks kohtuvaidlus arsti ja tema tööandja vahel, kus suur haigla on istungil tunnistanud, et ei suuda tagada seadusega ette nähtud puhkeaega koduvalveid tegevatele arstidele.

Rehemaa küsis debatil kolme valitsuses oleva erakonna esindajatelt, kuidas oleks võimalik vähendada arstide koormust nii, et täidetud oleks ka töölepinguseadus, kirjutab Meditsiiniuudised.

«Teame, et eriti need arstid, kes teevad haiglates valveid, ei saa seaduses ettenähtud puhkeaega,» märkis Rehemaa. «Mida teha ja kuidas vähendada arstide koormust, et oleks võimalik täita töölepinguseadust?» küsis ta.

Reformierakonna esindaja, tervise- ja tööminister Urmas Kruuse ütles, et ei tea isiklikult ühtki pöördumist, kus keegi arst oleks öelnud, et töölepinguseadust rikutakse ja et ta töötab väljaspool seadusandlikku piiri. «Selge on aga see, et ühiskonnas tervikuna, ka paljudes teistes valdkondades kaheksatunnise tööpäevaga hakkama ei saa, ja tervishoid pole siin erand,» sõnas minister. Ta lisas, et seda, kas töötatud tundide arv võib tõsta riski, kus patsientide tervis on ohus, peavad hakkama haiglajuhid hindama oma kollektiivis sees.

IRLi esindanud kirurg Tiit Meren ütles, et väsinud inimene head kvaliteeti tagada ei saa.  «Ei saa lubada nii palju töötada, et inimene oleks väsinud ja seetõttu tekiks vigu.»

«See ühing, kuhu mina kuulun, me läheme lihtsalt töövaidluskomisjoni ja laseme tunnid kinni maksta nii, et silm ka ei pilgu,» sõnas SDE esindaja Eiki Nestor napilt, ent konkreetselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles