Kas veinipudelile peaks lisama hoiatuse rasedatele?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas alkohoolse joogi pudelile peaks lisama rasedatele mõeldud hoiatussildi, sellise küsimuse tõstatas Eesti Karskusliit.
Kas alkohoolse joogi pudelile peaks lisama rasedatele mõeldud hoiatussildi, sellise küsimuse tõstatas Eesti Karskusliit. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal tuleb alkohoolsetele jookidele lisada silt, mis hoiatab rasedaid alkoholi kahjuliku mõju eest. Eesti Karskusliidu hinnangul oleks taolised hoiatused vajalikud ka Eestis.

Liidu esimees Lauri Beekmann märkis täna fataalse alkoholisündroomi päeva puhul avaldatud teates, et riik peaks suurendama vastutust alkohoolsete jookide tootmisel ja turustamisel.

«Teratogeenina on alkohol aine, mis omab erilist ohtu lootele ning tarbijale peaks seda toote ostmisel meenutatama,» lisas ta.

Samal teemal on sõna võtnud ka Euroopa alkoholipoliitika allianssi peasekretär Mariann Skar. Tema sõnul peaksid riigid samuti tegema efektiivsemat ennetustööd, mille osaks peaks olema selgete juhiste avaldamine raseduse ajal alkoholist hoidumise küsimuses ning alkohoolsetele toodetele hoiatussiltide lisamine.

Karskusliit tõi Eurobaromeetri küsitluse tulemusele viidates välja, et 79 protsenti eurooplasi toetaks  tegelikult alkohoolsetele jookidele siltide lisamist, millega hoiatataks lapseootel naisi alkoholi tarvitamisega seotud ohtude eest. Poolas, Küprosel ja Rumeenias oli selle meetme rakendamise pooldajaid isegi üle 90 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles