Liisa Pakosta: alkoholipudelitel peaks olema kõigile suunatud hoiatussildid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Liisa Pakosta hindab väga positiivseks Eesti Karskusliidu avaldust, mille kohaselt tuleks alkohoolsetele jookidele lisada hoiatavad sildid. Samas peab ta mõistlikuks, et hoiatussildid oleksid suunatud kogu tarbijaskonnale, mitte ainult rasedatele.
 

Sotsialkomisjoni liige pidas tõenäoliseks, et enne valimisi püütakse alkohoolsete jookide atraktiivsuse vähendamise nimel mõningaid samme ette võtta, kuna alkoholipoliitika piiramine on Isamaa ja Res Publica Liidus, kuhu ta kuulub, arutlusel olnud mitmeid kord.

Seega võib tema sõnul juba lähiajal kaalumisele tulla alkoholi tarbimisega kaasnevate riskide eest hoiatavate siltide kohustuslikuks muutmine.

Lisaks tuleks Liisa Pakosta hinnangul alustada «värviliste mullijookide» ehk long drink'ide aktsiisi tõstmise ja reklaami piiramisega, kuna nimetatud joogid võivad jätta ostjale mulje, nagu tegemist polekski alkoholiga. Samas peab ta hoiatussiltide lisamist piirangute paketti sobivaks ja üheks lihtsamaks lahenduseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles