Amet teatab nelja ravimi tarneraskusest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: Marina Puškar / Postimees

Ravimiameti teatel on tarneraskustesse sattunud depressiooniravimid Zoloft ja Sertaline-Teva, antibiootium Zitraval ning Bondulci silmatilgad.

Ravimi Zoloft 50 mg tablettide tarneraskus kestab eeldatavasti aprilli alguseni. Sertraline Teva 50 mg tablettide tarneraskus kestab maikuuni. Mõlemad ravimid on hetkel apteekides saadaval, nagu ka teised sertraliini 50mg tabletid.

Ravimi Zitraval 2 g suukaudse suspensiooni toimeainet prolongeeritult vabastavate graanulite (toimeaine asitromütsiin) tarneraskused kestavad eeldatavasti mai alguseni. Zitraval on praegu apteekides saadaval, samuti on teised asitromütsiini suukaudsed preparaadid apteekides olemas.

Actavis Group PTC ehf on teatanud ka ravimi Bondulc 40 mcg/ml silmatilkade (toimeaine travoprost) tarneraskusest, mis kestavad eeldatavasti märtsi lõpuni, ravim on praegu apteekides olemas, samuti on müügil teised travoprosti sisaldavad silmatilgad.

Vaata ülevaatlikku tabelit kõigist ravimite tarneraskustest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles