Tartu traumapunktis ravi saanud inimesed ei saa sealt enam minema

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise meditsiini vastuvõtt.
Erakorralise meditsiini vastuvõtt. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Tartu ülikooli kliinikum püüab Tartumaa omavalitsustega leida lahendust kasvavale probleemile, kus traumapunktis abi saanud inimesel pole võimalik abisaamise järgselt kuidagi koju pääseda.

TÜ kliinikumi erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) kasvab kuu-kuult nende inimeste arv, kes abisaamise järgselt on hädas traumapunktist lahkumisega, sest neil pole kas kusagile minna või neil pole võimalik kuidagi oma kodukohta kas raha või transpordi puudusel jõuda, vahendab ERRi uudisteportaal ERR-i raadiouudiseid.

TÜ kliinikumi EMO juhataja Kuido Nõmm rääkis, et sageli inimesed tulevad kas kiirabiga või viskavad neid nende tuttavad mööda minnes ära, kui aga võimalikud raviprotseduurid on tehtud ja haiglaravi enam ei vajata, siis pole neil kuhugi minna või pole millegagi minna.

Kuna kiirabi ega ka kliinikum ise meditsiinitransporti sotsiaalsetel eesmärkidel ei osuta, pole justkui tegemist ka kliinikumi probleemiga, ent inimlikust küljest on Nõmme sõnul probleem suur ning nii ka mujal Eestis.

Nüüd püüavadki omavalitsused panna seljad kokku ja leida lahenduse ühes erasektoriga, mis võiks haigeid üle Lõuna-Eesti transportida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles