Ühe suurhaigla patsiente saab juba külastada

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiiniasutuses võib olla vaja kilesusse.
Meditsiiniasutuses võib olla vaja kilesusse. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ida-Tallinna keskhaiglas lõppes tänasest ajutine patsientide külastamise keeld, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Tartu Ülikooli kliinikumis piirang kestab ning Põhja-Eesti regionaalhaigla pole veel otsust langetanud.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuhi Inga Lille sõnul tehakse otsus ja antakse sellest teada. «See sõltub otseselt viiruste ja haigestumise levikust. Hindame olukorda lähtuvalt terviseameti ning enda labori andmetest,» rääkis Lill.

Tartu ülikooli kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael ütles, et kliinikumis jätkub sel nädalal külastamispiirang kõrge haigestumise tõttu.

Ka Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba rääkis, et nende haiglas sel nädalal veel patsiente külastada ei lubata, sest jätkuvalt on haiglas gripijuhtumeid, eilegi diagnoositi ühel patsiendil gripp.

«Seega palume patsientide lähedastel jätkuvalt haiglas olevaid omakseid mitte külastada, et hoida ära viiruse võimalik levik,» lausus Suba ning lisas, et uue nädala alguses annab haigla infektsioonikontroll grippi haigestunute arvust lähtudes uue hinnangu.

Ida-Tallinna keskhaiglas lõppes tänasest ajutine patsientide külastamise keeld, sest terviseameti andmetel vähenes Eestis grippi haigestunute arv eelmisel nädalal kolme protsendi võrra, kirjutab haigla kommunikatsioonispetsialist Kadri Penjam haigla kodulehel.

Ta tuletab meelde, et grippi haigestumise hooaeg ei ole veel lõppenud ning palub ägedasse viirusinfektsiooni, sealhulgas grippi, haigestunud inimestel patsiente mitte külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles