Jaapanis kasvav imetaim vähendab söögiisu

Apotheka
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia

Kes ei tahaks kevadel vabaneda talvega lisandunud liigsetest kilodest, taljele kogunenud rasvapolstrist või ebamugavast punnis kõhu tundest? Uueks abivahendiks on Jaapanis kasvava taime ekstraktist saadav glükomannaan, mis imeb endasse vett ja tekitab täiskõhutunnet.

Talvega on söögiisu ja tarbitavad toidukogused märkamatult suurenenud ja pidev näljatunne ajab ühtelugu midagi «head» suhu pistma. Raske on leida endas tahtejõudu, et tervislikumalt toituda ning rohkem liikuda. Apotheka Netiapteeker Merilin Nurk soovitab otsida abi regulaarsest liikumisest ja toidulisanditest, mis tekitavad täiskõhutunnet ja ei lase toitainetel nii kiirelt imenduda. “Just selliste heade omadustega aine on mitmetes kaalulangust toetavates toidulisandites glükomannaan ning sellel põhinevad preparaadid, näiteks Appetite & Weight Control, soovitab Nurk.

Glükomannaan on looduslik vees lahustuv polüsahhariid, mille positiivne mõju kehakaalu langusele ja verekolesterooli taseme hoidmisele on tõestatud teaduslike uuringutega ning avaldatud ka Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) poolt.

Kasulikku polüsahhariidi saadakse Jaapanis kasvava taime Rivieri titaanjuurest, mis imab endasse vett nagu käsn ja muutub kõhus geelitaoliseks massiks. Aine moodustab seedeelundite seintele õhukese kelme vähendades nii toitainete imendumise kiirust. Pikeneb mao tühjenemise aeg, tekib täiskõhutunne ja väheneb söögiisu. Samas aitab glükomannaan hoida normaalset vere kolesteroolitaset ning aitab vähendatud kalorsusega dieedi raames kaasa kaalukaotusele.

Netiapteekri sõnul ei tohiks aga unustada, et diivanil pikutades imet ei juhtu. “Toidulisand üksnes aitab kaalulangusele kaasa vähendades söömisvajadust. Tõhus kaalulangus saabub käsikäes vähendatud kalorsusega toitumise ja piisaval hulgal liikumisega”, lisab Merilin Nurk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles