Mehe valmistatud smuuti katkestas eksnaise raseduse

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smuutisse võib panna nii puuvilju kui ka marju.
Smuutisse võib panna nii puuvilju kui ka marju. Foto: Panther Media

Norra mees tunnistas, et kavandas oma raseda ekskallima lapsekaotust, valmistades talle abordipille sisaldava smuuti.

Üleeile võttis 26-aastane mees omaks süü nii ekskallimale tõsiste kehavigastuste põhjustamises kui ka naise nõusolekuta raseduse lõpetamises, kirjutab Local.

«Mul olid südametunnistuse piinad ja tundsin kahetsust, aga see tundus mulle ainus väljapääs,» ütles mees kohtule, kirjutab Norra rahvusringhääling (NRK).

Mehel oli õnnetu, kui naine pärast temaga peol vahekorda astumist rasedaks jäi.

«Ta üritas veenda mind mitu korda aborti tegema, aga see variant ei sobinud mulle,» rääkis 20-aastane naine Trondheimi kohtus.

Pärast smuuti joomist tundis naine tugevat kõhuvalu ning hiljem õhtul kaotas ta lapse. Naisel tekkisid kahtlused ning ta läks oma perearsti juurde. Seal tehtud testid kinnitasid, et naisele oli antud suur annus aborti esile kutsuvat ravimit.

Mees ütles kohtule, et ta püüdis katkestada naise rasedust ka varasemas faasis, andes naisele internetist ostetud aborditablette, mida naine ise pidas valuvaigistiteks.  

Esimest korda ämmaemandat külastades mõistis mees, et loode oli vaatamata naisele antud ravimitele edasi arenenud.  

«Lugesin internetist, et ebaõnnestumise korral võib nende tablettide võtmine põhjustada lootel väärarenguid,» ütles mees kohtus. Ta lisas, et väärarenguga sündiv laps oleks sel juhul olnud tema süü ning ta ei suudaks nii edasi elada.

Seejärel ostis ta veel abordipille teisest veebikauplusest ning tegi teise katse, et naine lapse kaotaks. «Tundsin end tõeliselt halvasti, kui olin aru saanud, mida ma olin teinud,» rääkis mees kohtule.

Norra riigi peaprokurör Kaja Strandfjord tegi ettepaneku karistada meest täieliku seitsme-aastase vanglakaristusega. «Ta hankis kõik need ained. Kõik oli täpselt ja küüniliselt planeeritud,» ütles Strandfjord ajalehele Adresseavisen. 

Kohus langetab otsuse 17. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles