Uus ja ohtlik trend: alkoholi manustatakse pulbri kujul

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Ameerikas kütab kirgi pulbriline alkohol, mis muuhulgas üleöö ka seaduslikuks muudeti.

Tegemist on pakendatud pulbriga, millele etteantud koguses vee lisamisel tekib alkohoolne jook, vahendab news.com.au.

Vajalik võiks see olla näiteks neile, kelle jaoks on alkoholi kaasavedamine tülikas ning kes saaksid lihtsa vaevaga pulbripakist meelepärase viinakokteili teha. Näiteks on toodud matkajaid.

Ameerikas sai palkohol ka ametliku tunnustuse, kuigi osariigid peavad eraldiseisvalt ise otsustama, kas nad selle oma territooriumil legaliseerivad või mitte.

Kuidas siis palkohol töötab?

Pulbrikotikeses sisalduv on võrdne ühe shot'i vedela alkoholiga. Juhendi järgi tuleb kotti lisada vaid vett, seejärel sulguriga sulgeda ning raputada ja lõpuks otse kotist juua.

Internetis on ka video, kus Mr Phillips degusteerib uudistoodet. Mees avaldab muret, et selliste toodete tekkimisega kaasneb palju probleeme – näiteks saab sedasi palju lihtsamini kontserdialadele alkoholi sisse smugeldada, muutes alkoholi kättesaadavamaks ka alaealistele.

Phillipsi sõnul tekitab selle pulbrine konsistents kindlasti paljudes mõtte ka seda teisel kujul manustada – ninasse tõmmates.

«See on väga valus ja põletab tohutult,» hoiatab ta. «Üks pakk ninna tõmmata hakkab mõjuma umbes samal tasemel nagu üks shot alkoholi. Purju sellest kiiremini ei jää, kuid palju valu teeb see küll,» ütleb ta.

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles