Suveks saledaks retsept: söö mõistlikult, liigu ja küsi nõu apteekrilt

Apotheka
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apotheka/Shutterstock

Mida kõrgemalt päike käib, seda tihedamini jätame koogitüki söömata, unistame rannahooajast ja alustame dieeti. Tegelikult aga tuleks kõike võtta ratsionaalselt, sest imevalemit salenemiseks ei ole. Püsiva tulemuse saavutamiseks ning selleks, et lisaks salenemisele paraneks ka üldtervislik seisund, on eelkõige mõistlik vaadata üle oma igapäevane menüü ja liikuda regulaarselt. Sealt edasi juba tulevad appi tulemust kiirendavad preparaadid, mille seast apteeker aitab valida sobiva.

Nälgimine ei ole lahendus!

 „Mitte söömine on igal juhul vale lähenemine, pigem peame jälgima, mida suhu pistame,“ sõnas Apotheka proviisor Kristiina Sepp. „Kui söömine lõpetada või kogused väga väikseks viia, ehmatab organism ära ning kilod ei kao kuskile – vastupidi, organism hoiab kramplikult kinni kõigest, mis olemas,“ lisas ta. Küll aga võiks kevadel lihtsamate ja seedimisele meelepäraste salatite ja muude toitude osakaalu oma menüüs tunduvalt suurendada.

„Teiseks tahan rõhutada vee tähtsust – sageli joome alles siis, kui tekib janu. See on aga märk organismi vedelikupuudusest. Mina soovitan panustada kõige tavalisemale puhtale veele, mahlades ja muudes jookides on sageli igapäevaseks tarbimiseks liiga palju suhkrut,“ lisas Sepp.  Lisaks vee tarbimisele ja tasakaalustatud menüüle (10-15% valgud, 25-30% rasvad ja 55-60% süsivesikud) on tähtis piisav füüsiline aktiivsus, puhke-ja uneaeg, stressi vältimine ning alkoholi piiramine.

Salendavad preparaadid kiirendavad tulemust

Aga samuti tasub abi küsida apteegist, kus saleduspreparaatide valik on väga lai. Tooted on erineva koostise ja mehhanismidega, kuid ka erinevate eesmärkidega:

Kuna soov suveks saledaks saada on suur, hoiatab proviisor Sepp, et kuigi kaalulangetavaid tooteid pakuvad ka väga paljud internetipoed, tuleb nende manustamisega ettevaatlik olla.

„Kindlasti tuleks suhtuda skeptiliselt toodetesse, mis lubavad toiduvalikut muutmata või füüsilist koormust lisamata suurt kaalulangust. Pole harv, et lisaks reklaamitavale toimeainele sisaldavad need tooted ka aineid, mis tervisele nii kasulikud ei ole. Et nende üle puudub igasugune kontroll ja riski võtab enda kanda tarbija, on õigem soovi korral valida kindla kvaliteediga preparaat apteegiriiulilt,“ sõnas Sepp. Seda enam, et apteegis või Apotheka Netiapteegis  on olemas ka inimene, kellelt saab kohe lisanõu küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles