Video: ravimiostu kiirendab nüüdsest apteegirobot

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Apotheka Viru Keskuse ja Rocca al Mare keskuste apteekides tegutseb juba paar nädalat ravimirobot, mis muudab apteegiskäigu kiiremaks.

Ravimirobot on tegelikkuses laosüsteem, mis tegutseb teenindusala taga ning mis toob proviisori tellimusel ravimi letile loetud sekunditega.

Seina taga toimetav süsteem ei jaga üksnes ravimipakke vaid tegeleb ka enese töö lihtsustamisega - ehk ravimipakkide ümberpaigutamisega ja ruumi optimeerimisega, et teekond ravimini oleks võimalikult lühike ning et ühe ravimirühma pakendid asuksid teineteisele lähedal.

Ainuke, mida inimkäsi roboti tööshoidmiseks tegema peab, on süsteemi uute pakendite paigutamine. See käib mööda poelindilaadset süsteemi, millel eelnevalt fikseeritakse, kui palju ja mis ravimeid robotile sisse söödetakse.

Robot haarab ravimeid ka 3,4 meetri kõrguselt, kuhu apteekri käsi ei ulatu, annab ülevaate laoseisust ning koristab enda järel.

Vaata videost, kuidas ravimirobot töötab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles