Politsei kutsub üles aitama raskelt haiget last

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media

Politsei ja piirivalveamet kutsub oma Facebooki lehel üles aitama kolleegi raskelt haiget last.

«15-kuune Aleksa on olnud mitu kuud Tallinna lastehaiglas ravil, kuid ta vajab paranemiseks kallist operatsiooni, mida saab teha ainult välismaal,» kirjutab politsei- ja piirivalveamet.

Operatsioon läheb maksma ligi 16 000 eurot ning on võimalik, et Aleksa vajab mitut operatsiooni. «Kui kellelgi on võimalik meie kolleegi ja tema peret aidata, siis oleme väga tänulikud,» lisab amet abipalvekirjas.

Raha saab annetada SEB panka kontole EE681010011696323222, saaja nimi on Vladimir Lapin (lapse vanaisa) ning selgituseks võib lisada «Aleksa ravi jaoks».

Lastehaigla kinnitab, et tegemist on nende haigla patsiendiga, kuid haigusjuhu osas kommentaare ei jaga.

Haigekassa avalike suhete osakonna juhataja Katrin Romanenkovi sõnul ei ole konkreetse juhtumi põhiselt võimalik inimese terviseseisundit või ravi kommenteerida, eriti olukorras, kus juhtum on niivõrd anonüümne: riigiameti sotsiaalmeedias väidetavalt lapse vanaisa palvel levitatav info.

«Üldpõhimõttena saan öelda, et kui lapsel (või ükskõik millisel ravikindlustatud inimesel) on olemas raviarsti kinnitatud meditsiiniline näidustus vajalikuks operatsiooniks, siis haigekassa hüvitab ravikulud vastavalt tervishoiuteenuste loetelus toodud tingimustele,» ütles Romanenkov.

Ta rääkis, et juhul kui protseduuri või operatsiooni ei ole võimalik patsiendile Eestis teha, teeb haigekassa otsuse ravi rahastamiseks välisriigis arstliku konsiiliumi otsuse alusel. «Otsuse tegemiseks on vaja haigekassale esitada vastav taotlus ning konsiiliumi otsus,» lisas avalike suhete osakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles