Ökoemmede uueks trendiks on platsentasmuutid

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smuuti.
Smuuti. Foto: Panther Media

Iidne praktika süüa pärast sünnitust ära platsenta on kogumas Sydney äärelinnades aina enam populaarsust.

Sünnituseelse jooga õpetaja, sünnitusprotsessi ja platsentaspetsialist Brooke Martin (38) ütles et viimase kolme aasta jooksul on aidanud ta ligi sajal uuel emal muuta oma platsentad vitamiinipommideks või isegi smuutideks, kasutades selleks vaid pöidlasuurust tükki platsentast, mis blenderis koos puuviljade ja jääga maitsvaks joogiks mikserdub, vahendab news.com.au.

Tema sõnul on kindlaid tõendeid, et hindamatu väärtusega tüvirakud ja toitained, mis platsentas peituvad, võivad aidata kaasa sünnitusjärgselt energiavarude taastumisele ning vähendada sünnitusjärgset depressiooni, vähendada ka veritsust ja suurendada piimatootlikkust rinnanäärmetes.

«See pole sugugi uus praktika, juba ammustel aegadel on platsentat kasutatud ka Hiina meditsinis,» ütleb Martin.

Värske ema Zoe Ingram (35) Manly Vale’ist märkis, et on proovinud ka platsentakapsleid.

«Ma päris ausõna ei suuda uskuda, kui palju rohkem energiat mul on,» ütleb Ingram, kes sünnitas kaks nädalat tagasi ning kellel on lisaks kaheaastane tütar.

Tema sõnul on tema rinnapiima tootlikkus hämmastavalt palju suurem kui esimese lapse puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles