Rasvumisel võib olla tõsine tagajärg

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liigne rämpstoidu söömine võib muuta paksuks.
Liigne rämpstoidu söömine võib muuta paksuks. Foto: Panther Media / Scanpix

Briti teadlaste värskest uuringust selgus, et rasvunud naistel on 40 protsenti kõrgem tõenäosus kasvajate tekkeks kui normaalkaalus naistel.

Uuringu tulemustest järeldus, et neljast rasvunud naisest ühel on risk kehakaaluga seotud vähi tekkeks, kirjutab newsmax.com. Kehakaaluga seostatakse soole, sapipõie, emaka, neeru, pankrease ja söögitoru kasvajaid ning samuti ka menopausijärgset rinnavähki.

Rasvumine seostub vähiga mitmel moel. Briti vähiuuringute keskus selgitas, et vähitekke riski suurenemine võib olla seotud sellega, et rasvarakud toodavad hormoone. Eriti naissuguhormooni östrogeen, mis pidavat mõjuma kasvaja elutegevusele justkui kütus.

Eksperdi sõnul aitab kaalulangetus kasvajariski vähendada. «Elustiili muutmine, näiteks suitsetamisest loobumine, tervislik toitumine ja tarbitava alkoholikoguste vähendamine on peamised võimalused vähendada vähi tekkimise riski,» rääkis Briti vähiuuringute keskuse juhataja doktor Julie Sharp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles