Vegan-nädala raames saab mekkida maitsvaid roogi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimset toitu tuleb kindlasti süüa, aga lastearsti hinnangul lapsele ainult sellest ei piisa.
Taimset toitu tuleb kindlasti süüa, aga lastearsti hinnangul lapsele ainult sellest ei piisa. Foto: SCANPIX

Inglise kosmeetikafirma Lush korraldab 20.-26. septembrini vegan- ehk taimetoidunädala, et juhtida tähelepanu tarbimis- ja toitumisharjumustele ning sellele, kuidas meie otsused mõjutavad ümbritsevat keskkonda ja meie tervist.

Veganid ei tarbi loomset päritolu tooteid ning nende toiduvalikusse kuuluvad köögiviljad, pähklid, puu- ja juurviljad, oad, herned, seened, teraviljad. Veganite menüüsse ei kuulu ka piimatooted, munad ja mesi. Veganlus valitakse tavaliselt kas eetilistel, keskkonnaalastel, tervislikel või usulistel põhjustel.
 
Vegan-nädala jooksul toituvad kõik Lush Eesti 12 töötajat vaid vegan-toitudest, säästes nõnda nädala jooksul kokku 24 looma elu. Firma kutsub üles kõiki oma tervisest ja keskkonnast hoolijaid olema nädal aega vegan ning oma kogemusi Lushi kodulehel või Facebooki lehel jagama.

Vegan-nädala raames jagab kokandusportaal Nami-Nami vegan-retsepte. Portaal koostab kõigile algajatele veganitele nädalase menüü, et veganluse proovimine oleks võluvalt lihtne ja maitsev. Samal ajal korraldab Nami-Nami ka kooskokkamise, mille teemaks just vegan-road.

Vegan-nädala jooksul pakub vegan-toite Foorumis asuv Bonaparte bistroo, et ka lõuna ajal oleks võimalik vegan-roogi nautida. Bonaparte kutsub vegan-toite maitsma nii neid, kes nädalast osa võtavad kui ka neid, kes soovivad teha tutvust veganlusega. Tartus pakub vegan-toite Dedi kohvik Tartu kaubamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles