Kuidas oma seemnepurset edasi lükata?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enneaegne seemnepurse on vägagi levinud meeste seksuaalhäire. Uuringu järgi esineb seda 20-30 protsendil meestest, mis omakorda põhjustab ärevust, depressiooni ning mõistagi probleeme suhtes.

Aeg-ajalt tuleb igal mehel ette seda, et seemnepurse toimub soovitust varem. Samal ajal on naistel aga ebareaalselt suured ootused sellest, kui kaua mees peaks vastu pidama, kirjutab Men's Health.

On väga vähetõenäoline, et saavutaksid kestvusrekordeid, kui oled eriti üles köetud või kui viimasest korrast on möödas palju aega. Seksuaalhäireks liigitub see vaid juhul, kui sa ei oma ühelgi korral vähimatki kontrolli seemnepurske üle ning see juhtub alati vaid mõned minutid pärast stimulatsiooni.

On kolm erimoodust, kuidas enneaegset seemnepurset ravida. Kui otsid psühholoogilist ravi, siis sobib sulle terapeutiline ravi, kus sulle õpetatakse ära tundma seda hetke, millest alates on seemnepurse paratamatu tekkima. Kui õpid selle hetke saabumist ette nägema, saad otsustaval momendil oma tehnikat muuta ja nii seemnepurske edasi lükata.

Lisaks sellele võivad abiks olla ka kohalikult tuimestavad kreemid ja geelid. Durexil on peagi väljumas uus uudistoode Performax Intense, mille näol on tegemist kondoomiga, mille tipus sisalduv bensokaiinigeel lükkab sinu tulekut aina edasi. Kui sinu puhul on tegemist aga väga tõsise probleemiga, pead pöörduma arsti poole, et saada veelgi tõhusamad retseptiravimid.

Kõik need ravivariandid on näidanud alati, et suuremal või vähemal määral nad töötavad. Kuigi neil on ka mõningad puudsed. Teraapia nõuab palju pühendumist ning mõnikord võib terapeuti leidmine ka keeruline olla (näiteks maapiirkonnas elavale mehele). Kohalikult tuimestav geel võib vähendada tundlikkust (ja ka sinu partneri tundlikkust) nii palju, et sa ei tunne enam erutust ja seksuaalne tegevus tundub kuiva nühkimisena. Kolmandaks – kõikidel ravimitel on alati oma kõrvalmõjud.

Kõige uuem ravimeetod on aga väike vibreeriv seadeldis, mida saad koduselt kasutada, et vajutada kordamööda stop-start nuppe, et arendada oma ejakulatsiooni kontrollivaid mehhanisme. See seadeldis on saadaval koos täpse kasutusjuhisega. Kahe eraldiseisva kliiniku katsetused tõdesid, et mehed, kes seadeldist vähemalt kolm korda nädalas ja kuus nädalat järjest kasutasid, kestsid voodis kuni 11 korda kauem. Selle seadme eelised on kasutuslihtsus ja kõrvalmõjude puudumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles