Kevadine suurpuhastus: tee hoopis oma elu korda

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märkmepaberid aitavad kohustusi meeles pidada.
Märkmepaberid aitavad kohustusi meeles pidada. Foto: Panther Media

Raamatu «Listful thinking» autor Paula Rizzo jagas Fox Newsi videos nippe, kuidas lisaks kevadisele kodukoristusele ka oma elu organiseerida.

Rizzo raamat sai alguse blogist, mille esimese postituse kirjutas naine neli aastat tagasi.

Enda sõnul vajab ta nimekirju, et organiseerida oma elu ning ülesanded õigeks ajaks valmis jõuda. Lisaks aitavad nimekirjad keskenduda kõige olulisematele tegevustele.

Tegevuste liste võib aga koostada nii nutitelefonile kui ka paberile. Rizzo soovitab igal inimesel valida enda jaoks kõige sobivam variant.

Ta ise koostab nimekirja igaks päevaks ning tegeleb sellega kohe pärast töölt koju jõudnud. Naine mõtleb alati läbi kogu järgmise päeva. Järgmisel hommikul võtab ta nimekirja ette ning vaatab, millega tuleb täna tegeleda ning hakkab nimekirja pandud kohustusi täitma.

Naise sõnul aitavad nimekirjad vältida kohustuste kuhjumist ning kõiki ülesandeid ei ole vaja pidevalt meeles hoida või meelde tuletada, sest need on juba kuskil kirjas. Lisaks on kirja pandud ülesandeid lihtsam prioriteetide järgi järjekorda seada.

Rizzo ei lisa kunagi koduseid ja töiseid ülesandeid ühte nimekirja, et need omavahel segamini ei läheks.

Tema sõnul on paljudel inimestel väga keeruline prioriteete seada ning inimesed ei suuda jälgida süsteemi. Lisaks teevad mõned inimesed nimekirja küll valmis, kuid ei suuda sellest kinni pidada. Üks nipp, kuidas siiski nimekirja juures püsida, on panna sinna kirja kõik ülesanded ning nimekirja vajadusel täiendada.

Sama nippi soovitab naine kasutada ka reisi jaoks asjade pakkimisel. Enne reisi tasub mõelda läbi, milliseid riideid ning mis ürituste jaoks tarvis on, sest nii ei olegi tarvis kogu riidekapi sisu kohvrisse toppida.

Lisaks soovitab raamatu autor teha võimalikult palju ülesandeid ära enne nende viimast tähtaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles