Kõik tervise heaks: lõpp koosolekutel istumisele

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosolekulaua taga istumise asemel soovitatakse hoopis seista.
Koosolekulaua taga istumise asemel soovitatakse hoopis seista. Foto: SCANPIX

Suurbritannia ametlikud tervisekäitumise juhised soovitavad loobuda koosolekutel istumisest, kuna seismine on tervisele kasulikum.

Uute juhiste kohaselt tuleks töötajatel soovitada istumise asemel seista, samuti soodustada tööle tulemist jalgsi või rattaga, kirjutab Telegraph. Samuti peaksid ülemused motiveerima oma alluvaid igapäevaselt rohkem kõndima või rattaga sõitma. Kui inimesed oleksid füüsiliselt aktiivsemad, siis Briti terviseametnike väitel õnnestuks vältida aastas  37 000 surma. Suurbritannias on alates 1995. aastast vähenenud jalakäimine ligi 30 protsenti.

Ka soovitatakse keelata suitsetamine tööajal või ametiriietust kandes. «Niikaua, kui see ei sega töötegemist, on ebamoraalne ähvardada töökaid inimesi distsiplinaarkaristusega lihtsalt sel põhjusel, et nad naudivad suitsu tegemist enne või pärast tööaega või ametliku pausi ajal,» oli suitsetajate ühingu Forest juht Simon Clark pahane.

Soovituste väljatöötamisel osalenud professor Gillian Leng ütles, et suitsetamine, napsutamine ja vähene füüsiline aktiivsus põhjustavad arvukalt surmasid ja haiguseid ning lähevad maksumaksjatele 9,5 miljonit eurot maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles