Gripp nõudis veel nelja inimese elu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi tõttu surnud inimesed ei olnud vaktsineeritud.
Gripi tõttu surnud inimesed ei olnud vaktsineeritud. Foto: Priit Simson / Postimees

Terviseameti teatel vähenes eelmisel nädalal märkimisväärselt gripilaadsetesse haigustesse ja grippi haigestumine, kuid paraku on ka halbu uudiseid - gripist tingitud tüsistuste järel suri veel neli patsienti.

Gripilaadsetesse haigustesse ja grippi haigestunute arv vähenes eelmisel nädalal vastavalt 29 ja 14 protsenti. See on esimene nädal, mille jooksul ei täheldatud haigestumuse kasvu üheski vanusrühmas ega maakonnas. Haigestumuse intensiivsust saab nüüdsest hinnata madalaks, kuid samas viiruse levikut endiselt laialdaseks ning gripi hääbumisest veel rääkida ei saa.

E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu haiglaravi vajanud 399 patsienti. Kõikidest hospitaliseeritutest 43,5 protsenti olid vanemaealised (65+), kuni nelja-aastaseid lapsi oli nende hulgas 23,1 protsenti.

Kuue suurema haigla andmetel on alates jaanuari lõpust gripi tõttu intensiivravi vajanud 32 riskirühmadesse kuulunud inimest, neist üks laps vanuses kümme aastat, neli inimest vanuses 50-64 ning ülejäänud vanuses 65 ja rohkem.

Terviseametile teadaolevatel andmetel suri gripist tingitud tüsistuste järel sel nädalal veel neli patsienti. Kokku on sel hooajal surnud 15 inimest, kaks vanuses 52 aastat, ülejäänud vanuses 65 ja enam. Kõik gripi tõttu lahkunud kuulusid riskirühmadesse ning on teada, et nad ei olnud vaktsineeritud.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu pöördus arstide poole 5067 haigestunut, neist 45 protsenti olid lapsed. Haigestunute üldarv vähenes kümme protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles