Kõik eestlased ei pesegi hambaid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambakaariest saab ennetada hoolsa hambapesuga hommikul ja õhtul.
Hambakaariest saab ennetada hoolsa hambapesuga hommikul ja õhtul. Foto: SCANPIX

Täna avaldatud Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuring näitab, et korralik hambapesu ei kuulu sugugi kõigi eestlaste igapäevarutiini.

Tervise Arengu Instituudi vanemteadur ja ühtlasi uuringu koordinaator Mare Tekkel tõi uuringust selgunud kurioosumina välja selle, et 14 protsenti meestest ja neli protsenti Eesti naistest ei pese oma hambaid kas iga päev või ei pese üldse.

Kõige rohkem on selliseid, kes pesevad hambaid harvem kui kord päevas või ei pese üldse, alg- ja põhiharidusega täiskasvanute seas (22,1%), kõige vähem aga kõrgharidusega täiskasvanute seas (5,5%).

Kõige suurem on nende hulk töötute seas (20,3%), väikseim töötavate inimeste seas (11,2%).

Lisaks leiab uuringust ka vastuseid arstiabi ja ravimite kasutamise, inimeste terviseseisundi ning ennetusmeetmete kasutamise, aga ka liiklusohutuse valdkonna kohta.

Täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringut on tehtud iga kahe aasta järel alates 1990. aastast. Uuringus osalevad 16–64-aastased elanikud.

Tutvu uuringuga lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles