Vähihaige lapse päästmiseks on annetatud 68 000 eurot

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Naispolitseiniku vähihaige tütre päästmiseks tehtava operatsiooni kuludeks on mõne päevaga annetatud 68 000 eurot, kuid lapse päästmiseks on tarvis oluliselt rohkem raha.

Tüdruku vanaisa Vladimir Lapin ütles venekeelsele Postimehele, et 15-kuust Aleksat on valmis opereerima Hispaanias Barcelonas asuva kliiniku arstid.

Haige lapse vanemad said Barcelona kliinikust kirja, et lapse elu päästmiseks kavandatava operatsiooni maksumus on kokku 220 000 eurot ning haigla tahab enne operatsiooni saada kätte vähemalt poole sellest summast.

Praegu ei ole veel selge, kas Eesti Haigekassa võtab osa selle raha tasumisest enda kanda, selle otsustamiseks peab kogunema konsiilium. Samuti ootab haigekassa Hispaania haiglalt garantiikirja, et seal tehtav operatsioon aitab last.

Aleksa vanaisa sõnul saatis Barcelona kliinik kirja, milles garanteeris, et operatsioon õnnestub vähemalt 50-protsendilise tõenäosusega.

Aleksa lähedased ei ole kaotanud lootust saada annetuste abil kokku raha lapse operatsiooniks ja taastusraviks.

Politsei- ja piirivalveamet kutsus märtsi keskel sotsiaalmeedias üles aitama naispolitseinikku, kelle 15-kuusel tütrel on diagnoositud vähk.

Raha saab annetada SEB panka kontole EE681010011696323222, saaja nimi on Vladimir Lapin ning selgituseks võib lisada «Aleksa ravi jaoks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles